П`ятниця, 19.04.2024
Mezhgorye.ucoz.ua
Меню сайта
dollarsincome
Online Job for All. Work from home computer.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2011 » Листопад » 22 » На Міжгірщині продовжує розвиватися туризм
10:55
На Міжгірщині продовжує розвиватися туризм


На теперішній час у районі наявний 21 канатний витяг, з них 3 — крісельного типу. Працює 15 пунктів прокату гірськолижного спорядження. Взимку на канатних дорогах працює 10 ратраків. Наявна інфраструктура туристично-готельного комплексу дозволяє одночасно прийняти понад 1600 осіб відпочиваючих, зокрема, в туристичних базах — 800 осіб, ДП "Санаторій "Верховина” — 120, готелях і мотелях — 300, агрооселях — 400 осіб.

Окрім готельного бізнесу на території району продовжує активно розвиватися й сільський зелений туризм. Тепер послуги можуть надати понад 120 дворогосподарств, 44 з них зареєстровані як платники єдиного податку.

Незважаючи на світову фінансово-економічну кризу, туризм у районі продовжує розвиватися. Так, приміром, протягом 2009-2010 років введено в експлуатацію готельно-оздоровчий комплекс "Жива вода” в смт. Міжгір'я (30 номерів, ресторан, басейн, spa-центр, конференц-зал), спальний корпус мотелю "Арніка” (с. Синевирська Поляна), мотель "Трембіта” (в райцентрі), готель оздоровчо-туристично-лікувального комплексу "Петрівська слобода” з центром науки, розваг та виробництва в смт. Міжгір'я (вул. Прохідна), новий спальний корпус готелю "Шепіт Карпат” на 80 місць у с. Пилипець.

По території Міжгірщини пролягає 14 внутрішніх туристичних маршрутів, з них 1 велосипедний та 1 зовній (закарпатський туристичний шлях).

Для забезпечення проходження атестації туристичних маршрутів при РДА утворено комісію з питань погодження, затвердження і прийому пішохідних туристичних маршрутів на території району. В поточному кварталі розглянуто звернення НПП "Синевир” щодо затвердження туристичних маршрутів, які були промарковані волонтерами Чеської Республіки на території заповідника.

В травні поточного року державним науково-виробничим підприємством "Картографія” (м. Київ) видані карти туристичних маршрутів "Карпати. Міжгірський район” (масштаб — 1:50 000).

Податкові надходження від туризму в бюджет району є досить суттєвими: за 9 місяців цього року надійшло до місцевого бюджету 926,8 тис. грн., до державного — 538,1 тис. грн.

Що стосується подальшої розбудови туристичних об'єктів та супутньої інфраструктури, то вищезгаданою комісією з попереднього погодження розташування об'єкта надано дозвіл на збір матеріалів ПП "Висока полонина” (с. Ізки-Матачів, будівництво готелю), ПП А.А. Дудла (с. Річка, будівництво туристично-оздоровчого комплексу), ПП "Затишок” — для будівництва канатного витягу в с. Пилипець та ПП В.І. Щелкуновій для спорудження котеджів у с. Синевир. Продовжується також будівництво готельного комплексу ТзОВ "Хемкостав UA” (с. Пилипець).

Планується відновити зведення санаторного комплексу "Джерела Міжгір'я” на 500 ліжко-місць у с. Сойми. Будівельна готовність комплексу становить 85 проц. Загальна площа приміщень становитиме понад 12 тисяч квадратних метрів. Тут працюватиме в середньому 700 чоловік обслуговуючого персоналу, що важливо надзвичайно для навколишніх гірських населених пунктів, де традиційною є проблема працевлаштування. Інфраструктура даного закладу буде включати: спальний корпус (10 поверхів на 500 місць), лікувальний корпус, ресторанно-розважальний корпус, адмінкорпус, господарська зона.

Однією з перспектив розвитку туризму в районі є побудова бази для олімпійської підготовки наших спортсменів у дисциплінах гігантського слалому та швидкісному спускові, оскільки в Україні ще й досі немає гірськолижного комплексу, який мав би повний набір обладнання у відповідності до вимог міжнародної спортивної класифікації, дав шанс підготовки для виступів на зимових олімпіадах, міжнародних змаганнях.

Після дослідження території Карпат на замовлення Мін-молодьспорту України архітектурним бюро Ю. Серьогіна "С-Студіо” в 1996 році були зроблені передпроектні пропозиції з будівництва гірськолижного комплексу в регіоні Українських Карпат. У результаті проведеного картографічного аналізу і натурних досліджень була виділена найбільш придатна зона полонинських Карпат — північно-східний напрям Боржавського гірського масиву, що складається із вершин г. Магура (1518 м) та г. Гимба (1491 м), г. Великий Верх (1598 м). За результатами багаторічних досліджень проектних організацій і їх висновків встановлено, що тільки на цих схилах є можливість будівництва трас швидкісного спуску і супергіганту, які відповідали б вимогам FIS. На даний час біля пропонованого місця розташування гірськолижної спортивної бази є 5 канатних витягів бугельного і 2 крісельного типу, туристичні бази з розміщенням 300 осіб.

В 2004-2005 роках ЗАТ "Джи-Пі-Ай Боржава” було розроблено передпроектні пропозиції будівництва гірськолижного курорту, згідно з якими на схилах г. Магура і г. Гимба планувалось будівництво спортивної бази. Однак після проведення конкурсу облдержадміністрацією на тему "Визначення кращих проектних пропозицій щодо розроблення схеми планування територій гірського масиву Боржавських полонин” кращим визнано міжгірську філію ТОВ "Проффіт менеджмент”.

Відповідно до листа керівництва Міжгірської філії ТОВ "Проффіт менеджмент” рішенням сесії районної ради від 24 листопада 2009 року за №291 "Про хід виконання програми розвитку туризму та рекреації і сільського зеленого туризму на 2007-2010 роки” встановлено кінцевий термін початку будівельних робіт, який перекладався у зв’язку з світовою фінансовою кризою.

Згідно з цим будівельні роботи повинні були розпочатись у квітні-травні 2010 року, але, на жаль, на даний час їх так і не розпочато.

Одночасно зазначимо, поряд на висоті 1300-1450 м. можна обладнати і траси для лижних гонок.

Також з пропозицією щодо розвитку туризму на території району звернулося підприємство ПП "Погайд Інтернешенал”, яке має на меті освоїти гору Красна в с. Колочава.

Просмотров: 2492 | Добавил: Shmil | Рейтинг: 3.0/2
Всего комментариев: 1
1 цфвф  
0
http://extra-films.at.ua/

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Заработок
WMmail.ru - сервис почтовых рассылок
Форма входа
Календарь
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz