П`ятниця, 26.04.2024
Mezhgorye.ucoz.ua
Меню сайта
dollarsincome
Online Job for All. Work from home computer.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2012 » Березень » 3 » Туристичний Пилипець здобуває статус спортивного села
11:35
Туристичний Пилипець здобуває статус спортивного села

                          

З-поміж населених пунктів Міжгірщини Пилипець, безумовно, найяскравіше підтверджує, що гірський район міцно взяв курс на розвиток туріндустрії. В цьому позитивному факті найкраще пересвідчитися за зимової пори: підполонинський осідок біля водоспаду Шипіт нагадує гірськолижну Мекку.

Паломників з лижами тут, хоч відбавляй, з усіх-усюд за географією приїзду, а засніжені крутосхилі високі гори Боржавських полонин, на яких катаються любителі зимового відпочинку, з ранку до вечора схожі на своєрідні мурашники. Теперішні щедрі снігопади вперемішку з тріскучими морозами лиш пожвавили гірськолижний бум у цьому райському за природним видом куточку.  Що приємно, то те, що Пилипець поступово зарекомендовує себе і ареною спортивних заходів. Два дні, минулої суботи на неділі, у цій місцевості проводився культурно-спортивний фестиваль сноубордінга і ньюскула, у програму якого входили аж три першості.


З цієї нагоди її учасників вітали заступник голови Міжгірської РДА Микола Тимощук, заступник голови Мукачівської РДА Едуард Дуда, голова Пилипецької сільради Федір Кривка, киянин-спортсмен Мирослав Крилов, приватний підприємець Олександр Міцевич, заступник начальника відділу освіти Міжгірської РДА Ганна Вощепинець, а мелодіями звеселяв народний квартет "Лілея” з райцентру.

Цвяхом фестивалю стали змагання з джиббінгу та фрірайду, призовий фонд на яких становив 20 тис. грн. Це — дисципліни, які відносяться до видовищних, але водночас і екстремальних видів спорту. Хоч за віком їхнього запровадження вони ще молоді і маловідомі, але з кожним роком активно торують собі дорогу у великий спорт, збільшується кількість їх прихильників. За дебюту проведення змагання у Пилипці зібралося далеко за півсотні учасників, серед яких були й гості з Грузії, Росії, Молдови. Спортсмени, які виборювали першість з фрірайду, демонстрували клас катання на сноубордінгу або гірських лижах на зовсім непідготовленій трасі, тобто недоторканому снігу, спускаючись аж з самого хребта гори Гимба по ущелинах-зворинках. Зрозуміло, щоб успішно фінішувати, необхідно володіти відмінними навиками техніки катання. Не кажучи вже про сміливість. Кожний подібний архіскладний спуск можна кваліфікувати спортивним подвигом. Якщо б сталася необачна помилка, то чекай великої біди, в тому числі лавини. Але, слава Богу, все обійшлося благополучно.

Аналогічно небезпека чатувала і на учасників дисципліни з джиббінгу, які їздили на лижах чи сноубордінгу по спеціальних підготовлених фігурках із дерева, що асоціюються з перилами або парапетами. І не тільки рухалися по них, але за ковзання ще показували різні акробатичні трюки. Аж дух захоплює від такого відважного стилю катання. Звісно, були прикрі падіння, але важких травм ніхто не зазнав. Значить — всі мали багаж досвіду.

Змагання проходили в два етапи — спочатку кваліфікаційні, затим фінали. Переможцями стали Сергій Андреєв, Іва Тсиклаурі, Олена Філіпова-Сиротенко, Катерина Чуквинська, Іван Прудников та Роман Бобелюк

.

Просмотров: 721 | Добавил: Shmil | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Заработок
WMmail.ru - сервис почтовых рассылок
Форма входа
Календарь
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz