П`ятниця, 19.04.2024
Mezhgorye.ucoz.ua
Меню сайта
dollarsincome
Online Job for All. Work from home computer.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2011 » Грудень » 17 » Біля Синевира відкрили реабілітаційний центр для ведмедів
14:49
Біля Синевира відкрили реабілітаційний центр для ведмедів


Про це, відкриваючи найбільший в Європі, закарпатський, реабілітаційний центр для бурих ведмедів, повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський. В урочистому відкритті центру у вівторок, 13 грудня, взяли участь також очільник Закарпаття Олександр Ледида, директор департаменту природно-заповідної справи Віктор Канцурак, керівник Міжгірщини Василь Щур.

Сьогодні центр має двох чотирилапих пацієнтів. До нових умов життя тут звикають семирічний самець та трирічна самка. Ведмедицю привезли аж з Харкова – не піддатлива дресируванню, вона стала не потрібною місцевому цирку. А 300-кілограмовий самець мешкав на Рахівщині, у приватному господарстві. Його маже ніколи не випускали з кількаметрової клітки.

– Ведмеді довго навіть з клітки боялись виходити, – згадує про перші дні життя клишоногих у центрі його керівник Ярослав Бундзяк. – Нам їх рибою доводилось виманювати. Але вже потихеньку освоюються, звикають до природних умов життя.

А умови життя в реабілітаційному центрі для бурих ведмедів навіть кращі від природних. Для чотирилапих мешканців тут облаштували барлоги, водойми, висадили кущі з ягодами. Щоденний раціон одного ведмедя складає 18 кг відбірних фруктів, овочів, риби.

Після перерізання символічної стрічки високі гості виконали ще одну почесну місію – випустили одного з ведмедів з клітки. Микола Злочевський разом з Олександром Ледидою власноруч, – за допомогою спеціального механізму, – відкрили клітку, де кілька днів мешкав семирічний бурий ведмідь. Клишоногий із задоволенням змінив місце проживання – відтепер, більшість часу він проводитиме у зручному вольєрі. А згодом зможе сам обрати собі помешкання будь-де на території 12-гектарного реабілітаційного центру.

– Ніхто не вірив, що нам вдасться реалізувати такий амбітний проект усього за кілька місяців, – розповів Микола Злочевський. – Але за підтримки керівництва держави було виділено 2,4 млн. грн. для облаштування центру, і сьогодні ми вже маємо перших вихованців. Звичайно, роботи з вдосконалення території триватимуть й надалі, але можу запевнити: умови життя тутешніх тварин є і залишатимуться найкращими.

– Переконаний, реабілітаційний центр для бурих ведмедів стане туристичною меккою. До того ж, поруч знаходиться найвідоміше закарпатське озеро Синевир. А завдяки розбудові потужної інфраструктури, ми зможемо не тільки збільшити кількість туристів, а ще й здивувати їх європейськими стандартами обслуговування, – зазначив керманич області Олександр Ледида.

Унікальним українським проектом зацікавилися й міжнародні природоохоронні організації.

– Україна може пишатися таким проектом, – відмітив президент міжнародної організації з захисту тварин «Чотири лапи» Амір Халіл. – Наша організація обов’язково долучатиметься до роботи центру. Ми готові взяти на себе витрати з транспортування ведмедів, їх лікування та харчування.

Відразу після відкриття реабілітаційного центру Олександр Ледида та Амір Халіл підписали меморандум про співпрацю між Закарпатською областю та організацією «Чотири Лапи Інтернешнл».

 

Біля Синевира відкрили реабілітаційний центр для ведмедів Відео

Просмотров: 967 | Добавил: Shmil | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 гість  
0
та вони там голодают
Пропоную Вам вірш написаний жителем села Синевир, що на Міжгірщині, про реабілітаційний центр для ведмедів.http://bereh.net/publ/kurort_vedmedi_i_neshhasna_hodyna/3-1-0-62

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Заработок
WMmail.ru - сервис почтовых рассылок
Форма входа
Календарь
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz